skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Udtagning af 500.000 hektar – på linje med at kolonisere Mars

Udtagning Af 500.000 Hektar – På Linje Med At Kolonisere Mars

Debatmøde med tre ordførere og en klimadirektør på Axelborg onsdag.

Humøret var højt, da Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister holdt debatmøde med tre ordførere og en klimadirektør på Axelborg onsdag.

Der kom smil på læben, da Henrik Dahl (LA) og Erling Bonnesen (V) samt Anders Kronborg (S) blev bedt om at forholde sig til at Connie Hedegaard og Brian Bech, hhv. bestyrelsesformand og rektor for Aarhus Universitet, har foreslået at tage 500.000 hektar landbrugsjord ud af dyrkning.

”Det tager jeg som en frisk ide på linje med at kolonisere Mars. Jeg ved ikke, hvordan de forestiller sig, at man kommer fra frisk ide til noget man gør i Folketinget”, svarede Henrik Dahl.

Erling Bonnesen kaldte det luftkasteller.

”Det ville gå ud over antal arbejdspladser og livet på landet. Landbrugsproduktionen skal ikke blive mindre. Måske kommer der vertical farming på sigt, hvor man dyrker i flere lag, men lige nu er det luftkasteller. Der bliver flere på kloden, der skal have noget at leve af”, sagde han.

Anders Kronborg undrede sig også over forslaget.

”Da jeg så klimarådets rapport i foråret, konstaterede jeg, at de ikke var så ambitiøse som L&F og DN (der har foreslået udtagning af 100.000 hektar, red.). Når vi når landbrugets ambitioner er vi godt med”, sagde Anders Kronborg.

Niels Peter Nørring, klimadirektør i L&F understregede, at landbruget har hårdt brug for, at universiteter kommer med uvildige forskningsresultater, men at forslaget fra Connie Hedegaard og Brian Beck, var et politisk statement.

Debatten kom i øvrigt omkring mange emner, ikke mindst klima og afgifter, miljø samt samarbejde om brede aftaler.

20 medlemmer var mødt op og fyldte med skyldig hensyntagen til coronaforsigtighed hele tre mødelokaler på Axelborg.

Ud over de tre ordførere fra S, V og LA, var inviteret ordførere fra radikale og SF, som ikke deltog.

Frederik Thalbitzer, formand for DFLJ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search