skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Udfordringer og spændende presseture venter

Udfordringer Og Spændende Presseture Venter
ENAJ's nye bestyrelse. Fra venstre Yanne Boloh, Adrian Bell, Damien O'Reilly, Katharina Seuser, Jef Verhahren (i grøn trøje), Hans Siemes, Vedran Stapic (i ternet skjorte) og Lisa Bellocchi. Foto: Anna-Christa Bjerg.

– Fødevare- og landbrugsjournalister skal spille en større rolle i den offentlige debat om landbrugets og samfundets udfordringer, fordi de ved så meget om fødevare- og landbrugsproduktion. Det sagde European Network of Agricultural Journalists (ENAJ) afgående forkvinde tyske Katharina Seuser på ENAJ’s generalforsamling.
Generalforsamlingen blev afviklet på Agromeks første dag med deltagere fra 16 Europæiske lande. ENAJ har 21 medlemslande, og i 2019 forventes det at blive 22 med Grækenland som det næste nye medlem.

Lowbudget presseture under planlægning i 2019
Lowbudget presseturene er arrangeret af journalister for journalister, og det giver nogle spændende ture med engagerede værter, der gerne vil vise deres land frem og diskutere både nationale og transnationale problemstillinger.
Invitationer med mere informationer følger senere, indtil videre er dette hvad der vides om, hvad du kan forvente i 2019:
• Rumænien i maj
• Skotland i juni. West Isles and Highlands med besøg ved kød- og malkekvæg, markbrug, turisme, jagt og wisky med mere.
• Frankrig i september (Agro Ecology, Carbon in the soil, politiske debatter og besøg på spændende landbrug og landbrugsorganisationer). Regionen Champagne er i fokus.
• Finland i september
• Bulgarien i oktober. Fokus på de nordøstlige regioner, som er udfordret af fattigdom.
• Belgien, formentlig i december
• Nordirland, tid endnu ikke fastsat. Emner bl.a. små landbrug og Brexit

Specielt for unge journalister
For 10 unge Europæiske journalister under 35 år vil der komme invitation til

De italienske delegerede havde medbragt et udvalg af deres hjemlands specialiteter til at slutte generalforsamlingen af med. Foto: Anna-Christa Bjerg.

et særligt arrangement under Green Accord i Italien i marts. Green Accord er et internationalt forum der handler om miljøet i bred forstand.

Ny formand
Syv af de ni medlemmer af ENAJ’s bestyrelse genopstillede ved valget til samme, og de blev alle genvalgt sammen med to nye kandidater, Vedran Stapic fra Kroatien og Yanne Boloh fra Frankrig. De genvalgte er Jef Verhahren, Belgien; Katharina Seuser, Tyskland; Hans Simes, Holland; Damien O’Reilly, Irland; Lisa Bellocchi, Italien; Adrian Krebs, Schweiz og Adrian Bell, Storbritannien.
Katharina Seuser ønskede ikke at genopstille som formand, og hollandske Hans Siemes blev valgt som ny på posten.

Italienske specialiteter
Mødet blev afsluttet med et udtræk af autentiske italienske specialiteter fra organisationen World of Wigwam med klipfisk rørt med olivenolie som den mest specielle. Helt uventet smagte det godt.
Anna-Christa Bjerg, delegeret for DFLJ ved ENAJ’s generalforsamling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search