skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Tre landbrugsjournalister får priser for god journalistik

Tre Landbrugsjournalister Får Priser For God Journalistik
Frederik Thalbitzer overrakte diplomet til Henrik Lomholt Rasmussen (tv.). ”Midt i glæden over at have vundet artikelkonkurrencen og turen til IFAJ-kongressen i Minnesota vil jeg gerne sende en stor tak til Oana Bernlow. På min reportagerejse i Rumænien og Moldova var hendes indsats som dansk-rumænsk tolk og hendes store lokalkendskab en uvurderlig hjælp i mit arbejde med at fortælle om de forhold, mange udenlandske medarbejdere i dansk landbrug kommer fra”, siger Henrik Lomholt Rasmussen som vandt artikelkonkurrencen. Foto: Claus Haagensen.

Bedste artikel, bedste video og bedste multimediejournalistik. Hele tre journalister kunne gå hjem med diplomer, da Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister tirsdag holdt generalforsamling i København.

Henrik Lomholt Rasmussen, freelancejournalist fik tirsdag kåret et tema om udlændinge i dansk landbrug som bedste artikel i Danske Fødevare- og Landbrugsjournalisters årlige konkurrence.

Artiklerne vinder, fordi de med såvel mennesker som fakta giver en grundig belysning af et emne af bred samfundsmæssig relevans: Hverdagen og udviklingen i dét Østeuropa, der har leveret så megen billig arbejdskraft til dansk landbrug. Artiklerne blev bragt i LandbrugsAvisen.

Henrik Lomholt Rasmussens artikler var samtidig det bidrag, der samlet set høstede flest point fra dommerpanelet, og det udløser en rejse til kongres for landbrugsjournalister arrangeret af International federation of Agricultural Journalists i Minnesota til juli.

Vinder af bedste mulitimediebidrag, der spiller på både artikel, fotos og video bliver Morten Damsgaard, Maskinbladet.

Hans video ”Når selvgjort er velgjort” handler om den 93-årige, stadigt aktive landmand, Niels.  Man oplever at Morten Damsgaard har gjort sig umage med fordelingen af såvel indsigt som oplevelse. Historien om den gamle landmand fra Salling, som Morten Damsgaard har fulgt gennem længere tid for at klippe det endelige produkt sammen, taler stærkt til følelserne. Videoen er flot produceret med stor indlevelse i den gamle mands verden.

Vinder af bedste video bliver Einar Bo Thomsen, LandbrugsAvisen med videoen ”Usædvanligt tag giver en time ekstra lys i stalden”. Videoen fortæller meget ligefrem om en usædvanlig praktisk detalje i minkhallen, som er nem og tilgængelig inspiration for andre.

Bidragene er alle vurderet efter deres stil, indhold samt objektivitet og balance, hvor indholdet vægter 50 procent og stil og objektivitet hver 25 procent.

Dommerkomiteen bestod af Claus Haagensen, næstformand i Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister, Dorte Stenbæk Bro, sidste års overordnede vinder og Egon Kjøller, journalist.

Alle tre bidrag går nu videre i en international konkurrence i ved International federation of Agricultural Journalists årlige kongres, der i år finder sted i Minnesota. Der konkurrerer de med artikler, videoer og multimediebidrag om landbrug fra hele verden.

Læs Henrik Lomholt Rasmussens vinderartikler her og her .

For yderligere information – kontakt: Claus Haagensen, dommerkomiteen: Tlf.: 23 99 73 08

This Post Has One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search