skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Tre hædret for god journalistik om landbrug

Tre Hædret For God Journalistik Om Landbrug
Vinderen af årets konkurrencer, Dorte Stenbæk Bro, ønskes til lykke af foreningens formand Frederik Thalbitzer.

Som afslutning på foreningens generalforsamling torsdag 31. maj blev tre medlemmer hædret for at have bedrevet årets bedste journalistik inden for kategorierne artikel, tv/video og ny teknologi.

Årets overordnede vinder i konkurrencen om at være den bedste landbrugsjournalist er Dorte Stenbæk Bro fra LandbrugsAvisen. Hun vandt med artiklen: ”Det sydlige Jylland suverænt hårdest ramt af landbrugskonkurser”.

John Berg Christensen, også LandbrugsAvisen, vandt i ny teknologi kategorien, og Erik Poulsen fra kommunikationsbureauet Ansatz havde lavet årets bedste tv/videoproduktion.

Klik her for at læse en pressemeddelelse om de tre vindere og konkurrencerne.

Bestyrelsens forslag vedtaget
19 medlemmer deltog i generalforsamlingen, som Nykredit lagde lokaler til på hovedkontoret i København. Her var der tilslutning til to forslag fra bestyrelsen; dels en opdatering af foreningens vedtægter, og dels et budget på 170.000 kr. for arbejdet med planlægning af IFAJ 2020 kongressen.

Med i budgettet er bl.a. 50.000 kr. til støtte til medlemmer som vil med til IFAJ kongressen i USA i 2019 og gerne vil deltage i det frivillige arbejde med at organisere kongressen i Danmark året efter.

Læs mere om de danske kongresplaner på nærværende websites særlige IFAJ 2020 afdeling.

Generalforsamlingen godkendte også formand Frederik Thalbitzers beretning og regnskabet for 2017. Sidstnævnte udviser et underskud på 17.724 kr. (mod et overskud på 29.917 kr. året før) og en egenkapital ved årets afslutning på 276.752 kr.

Et mere udførligt referat fra generalforsamlingen følger snarest.

Debat om generationsskifte på landbrug
Umiddelbart inden selve generalforsamlingen var der i de samme rammer temamøde om generationsskifter på landbrug, med inspirerende oplæg fra landbrugsdirektør i Nykredit, Poul Erik Jørgensen, formanden for Landboungdom, Thorbjørn Kofoed, samt Poul Chr. Kongsted, investorrådgiver i Agrocura.

De tre oplægsholdere var enige om at der fremover vil komme flere eksterne investorer på danske landbrugsbedrifter, og at det traditionelle selveje vil blive suppleret med en mangfoldighed af andre ejerformer.

PHH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top
×Close search
Search