skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

To vindere fra samme bladhus

Post Series: Konkurrencer

To medarbejdere ved LandbrugsMedierne løb med førstepræmierne, da vinderne af årets artikelkonkurrencer blev kåret ved foreningens generalforsamling torsdag.

Vinderen af den traditionelle konkurrence om årets bedste artikel blev Dorte Stenbæk Bro for en historie med overskriften “Det rene van(d)vid”. Den blev bragt i LandbrugsAvisen 4. september 2015.

Dyrt vand – billig mælk
Underrubrikken fortæller hvad historien handler om:
“Forbrugerne vil gerne betale 10 eller 20 kroner literen for en flaske vand. Men mælken må max koste en flad femmer i køledisken. Hvorfor er det blevet så skævt? Både detailhandelsdirektøren, professoren og marketing-manden undrer sig, men peger så alligevel på et par rigtig vægtige – og dyre – grunde.”

Ved prisoverrækkelsen citerede juryens og foreningens formand Niels Damsgaard Hansen et af de andre jurymedlemmer for denne karakteristik af vinderartiklen: “Historien er levende fortalt, med et rapt punch fra start og et godt drive hele vejen igennem og elegante overgange fra kilde til kilde. Høj score for antal og variation af kilder, objektivitet og soberhed.”

Gevinst uden plov
Konkurrencen om det bedste danske bidrag til IFAJ FAO Prize blev vundet af Frederik Thalbitzer for artiklen “Pløjefri dyrkning vil være en gevinst på én mio. hektar”. Den blev bragt i LandbrugsAvisen 18. september 2015. Også her bliver indholdet præsenteret i underrubrikken: “Mange landmænd kunne have økonomisk eller driftsmæssig fordel af at gå over til reduceret jordbearbejdning, viser projekter.”

Artiklen består af flere elementer og kommer rigtig godt rundt om emnet uden at lægge skjul på, at det er ikke så nemt, som det lyder, at køre pløjefrit, hed det i juryens begrundelse.

Andenpladsen i IFAJ FAO Prize konkurrencen blev taget af Kaj Lund Sørensen fra Økologi & Erhverv for artiklen med overskriften “Forbedrer sandjorden”.

De tre nævnte artikler er blevet oversat til engelsk og går videre til de internationale konkurrencer i IFAJ-regi.

Der var i år ingen danske bidrag i konkurrencerne TV/video, radio og multimedie.

PHH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search