skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Tag med til kongres i Sydafrika april 2017

Tag Med Til Kongres I Sydafrika April 2017
De dansk-talende journalister fotograferet på MS Rheingold af Martina Goyert.

Af Jørgen Lund Christiansen

Beslut det allerede nu: Tag med til IFAJs 61. kongres, som i begyndelsen af april 2017 holdes i Sydafrika – et fantastisk og naturskønt land med en emotionel historie, 30.000 professionelle landbrug, 200.000 småbrug og en million familier, som ikke sælger fødevarer, men er stort set selvforsynende.

Kongresdeltagelse giver over en lille uges tid gode muligheder for at etablere internationale kontakter – også med folk, som ikke bor i Danmark, men har tilknytning hertil. Det viser billedet her på den Rhinbåd, hvor den afsluttende gallemiddag blev holdt, da kongres nr. 60 sluttede 16. juli i Bonn. Fra venstre ses:

  • Phyllis Coulter, canadisk statsborger, boede i Sorø 1998-2002, dansk gift og nu redaktør på Lee Agri-Media Illinois Farmer Today. Har gennem søn og mand stadig god kontakt til Danmark.
  • Warren Clark, som 19-årig trainee i 1974 et halvt år i DLG, driver i dag et kommunikationsbureau i San Diego, Californien, med landbrug som speciale, har i mange år besøgt Agromek, har stadig kontakt til sine danske værtsfamilier.
  • Jørgen Lund Christiansen, mangeårigt medlem af Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister..
  • Dorte Stenbæk Bro, LandbrugsAvisen.
  • Malene Conlong, født og opvokset i Danmark, men har i mange år boet i hhv. England og Tyskland. Er i dag chef for Deutsche Landwirtschafts-Geschellschafts internationale pressekontor.
  • Niels Damsgaard Hansen, formand Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister.
  • Adrian Krebs, som pga. en pige engang i 1970’erne flyttede til København, boede her i et halvt år, og stadig kan føre en samtale på dansk og nævner København som en af verdens tre bedste byer ved siden af Bern og Timbuktu. Er i dag chefredaktør for BauernZeitung i Svejts.
  • Micke Godtfredsen, født og opvokset i København, som – også pga. en pige – for 40 år siden flyttede til Finland, hvor han i dag er redaktør på Landsbyens Folk, der udgives i den svensktalende del af landet.

IFAJs kongresser er efteruddannelse af højeste karat. I år var temaet Bæredygtighed. Det skal der nok komme en række spændende og relevante artikler ud af i de 40 lande, som var repræsenteret. Næste år venter et indblik i fødevareforsyningen på et kontinent, som i dag tæller 1.250 millioner mennesker og i 2050, jvf. FAO – 2.500 millioner. Læg hertil den viden og de oplevelser, et godt socialt samvær med mange forskellige spændende mennesker giver.

Owen Roberts kommer til Danmark og deltager i et møde 26. september på Vester Mølle i Skanderborg.

Owen Roberts kommer til Danmark og deltager i et møde 26. september på Vester Mølle i Skanderborg.

Præsident kommer til Danmark

Kommunikationsdirektør Owen Roberts, University of Guelph, Ontaria, Canada er ny præsident for IFAJ. Owen er en af de internationale hovedtalere på Vestermølle ved Skanderborg Sø, når Yara Danmark og Landhusholdningsselskabet mandag 26. september sætter fokus på temaet Feeding the Future. Samme aften efter en middag, som Yara indbyder til, får medlemmer af Danske Fødevare- og Landbrugsjournaliser mulighed for at få en snak med Owen om landbrug og kommunikation.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search