skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Stor udvidelse af IFAJ

Stor Udvidelse Af IFAJ
De delegerede stemte ja til otte nye medlemmer i IFAJ-familien. Foto: Steve Werblow.

Det årlige delegeretmøde i IFAJ (den internationale sammenslutning af landbrugsjournalister) sagde onsdag ja til en historisk vækst i organisationen.
Det skete da de delegerede enstemmigt vedtog at optage foreninger for landbrugsjournalister fra hele otte lande: Burkina Faso, Burundi, Kroatien, DR Congo, Ghana, Iran, Somalia og Tyrkiet.
Da IFAJ i forvejen har medlemsorganisationer i 32 lande svarer gårsdagens beslutning til 25 procent vækst i medlemstallet.
For flere af de ottes vedkommende var optagelsen afhængig af de nye vedtægter for IFAJ som også blev vedtaget på onsdagens møde. De nye vedtægter siger at en national forening for landbrugsjournalister kan optages i IFAJ på betingelse af at foreningen støtter og vil arbejde for princippet om pressefrihed.
Indtil i går var det et krav at der var pressefrihed i landet, hvilket udelukkede foreninger i udemokratiske lande, uanset om foreningen var for eller imod pressefrihed.
Da flere af de nye medlemmer er fra økonomisk meget svagt stillede nationer, står IFAJ nu overfor den udfordring at der kan blive tale om organisationer der kun formelt er medlemmer, men reelt ikke har råd til at sende repræsentanter til IFAJ’s kongresser og repræsentantskabsmøder.
Derfor vil IFAJ’s repræsentantskab den kommende tid arbejde med forskellige ideer til hvordan de nye medlemmer også kan blive reelle medlemmer. Blandt ideerne er oprettelse af en fond til økonomisk støtte til deres deltagelse i IFAJ’s aktiviteter.
Onsdagens delegeretmøde fandt sted på første dag af årete IFAJ kongres i New Zealand. De kommende dage vil vores formand Niels Damsgaard Hansen og undertegnede skrive flere rapporter fra kongressen her på sitet.
Per Henrik Hansen, Danmarks medlem af IFAJ’s repræsentantskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search