skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Skal landmændene forsvinde og landbrugsproduktionen bestå?

Skal Landmændene Forsvinde Og Landbrugsproduktionen Bestå?
Foto fra tidligere debatmøde på Cafe 22.

Debatmøde om landbrugserhvervets chance for at overleve sin egen strukturudvikling.

Tid: Torsdag 9. februar kl. 16.00 – cirka 18.

Sted: Cafe 22, Sortedams Dossering 21, 2200 København N.

Både i krise- og opgangstider raser strukturudviklingen i landbruget. I 1960 var der i Danmark 200.000 landbrug, 85 procent af dem er forsvundet, og af heltidsbedrifter har vi i dag kun cirka 10.000 tilbage. Hvis de seneste 30 års udvikling fortsætter uændret, vil al dansk landbrugsjord i 2023 være lagt sammen under kun ét ejerskab.

Er den udvikling ønskelig? Eller kan og skal der gribes ind fra politisk hold eller fra erhvervet selv? Kan udviklingen hen imod færre og færre og større og større landbrug overhovedet stoppes, og hvad er alternativerne? De spørgsmål vil vi diskutere på fyraftensmødet 9. februar.

Som oplægsholdere har vi inviteret tre unge debattører:

  • Rasmus Blædel, etnolog og Ph.d. Har skrevet afhandlingen ’Vilkår, virkelighed og vanskeligheder i dansk landbrug’ og driver bloggen Landbrugets Fremtid (http://stofskifte.blogspot.dk/). Rasmus Blædel argumenterer for at landbrugserhvervet skal lægge kursen om og holde op med at fokusere ensidigt på øget produktion i kampen for overlevelse.
  • Iben Rasmussen, medstifter af tænketanken Frej (http://www.taenk-frej.dk). Frej præsenterer sig selv som Danmarks første og eneste uafhængige fødevarepolitiske tænketank. Tænketanken blev sidste år stiftet af fire unge kvinder ud fra en studenterforening på Københavns Universitet.
  • Peter Jørgen Kock, formand for LandboUngdom (http://www.landboungdom.dk), og dermed repræsentant for de fremtidige landmænd, som må leve med strukturudviklingen – eller ændre den.

Mødet er for medlemmer af Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister; du er velkommen til at tage en gæst eller to med. Foreningen giver en øl/vand/kaffe pr. deltager, øvrig fortæring er for egen regning.

Tilmelding senest tirsdag 7. februar til Per Henrik Hansen, ph@perhenrik.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search