skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Se på ølbrygning i Tjekkiet eller osteproduktion i Schweiz

Se På ølbrygning I Tjekkiet Eller Osteproduktion I Schweiz

At det fortsat er ferietid holder ikke vores internationale venner tilbage fra at organisere spændende presseture, som også du som medlem af DFLJ kan komme med på.
Aktuelt har vi lige fået to invitationer; en fra Tjekkiet med fokus på ølproduktion fra humle til glas, og en fra Schweiz med besøg hos bjergbønder og osteproducenter og med debat om forholdet mellem kritiske forbrugere og landbruget.

Øl i Tjekkiet
Turen til Tjekkiet finder sted fra 4. til 6. september, har overskriften ‘From hops to glass’ og byder blandt andet på besøg på et undervisningsbryggeri, et ‘Tempel for humle og øl’, et humleinstitut – og selvfølgelig ølsmagning!
Se det fulde program og information om de steder som turen går til, her: https://dflj.dk/wp-content/uploads/2018/07/Program_og_information_Tjekkiet.docx.
Turen er en såkaldt low budget tour som udbydes gennem det europæiske netværk af landbrugsjournalister, ENAJ.
Deltagerbetaling er blot 200 Euro for hotel, fortæring og transport i Tjekkiet. Desuden skal man selv betale transport fra Danmark til Prag.
Fra Danmark kan vi få op til tre deltagere med på turen, afhængigt af hvor mange interesserede der er i alt.
Hvis flere end et medlem af DFLJ vil deltage, vil medlemmer der ikke tidligere har deltaget i en ENAJ tur, blive prioriteret højst.
Hvis du vil med til Tjekkiet, så skriv senest lørdag 11. august til Per Henrik Hansen, ph@perhenrik.dk. Skriv også hvor mange ENAJ ture du tidligere har deltaget i.

Alpebønder og forbrugerkritik i Schweiz
Omdrejningspunktet for turen til Schweiz er et seminar med overskriften “Consumer Criticism Questions Food Security & Sustainability”.
I invitationen hedder det at Schweiz har mange folkeafstemninger hvor forbrugere stiller kritiske spørgsmål til landbrugets miljøpåvirkning og dyrevelfærd – altså debatter som vi også kender i Danmark, men hvor fronterne måske er trukket endnu hårdere op i Alpelandet. F.eks. har et initiativ til forbud mod store dyrehold i Schweiz vind i sejlene, og 70 procent af befolkningen vil helt forbyde pesticider.
Men turen byder også på besøg hos alpebønder, mejeribesøg og transport med svævebane.
Deltagelse er gratis, bortset fra man selv skal betale transport fra Danmark til Luzern midt i Schweiz.
Alle medlemmer af IFAJ’s medlemsorganisationer – herunder DFLJ – kan tilmelde sig turen. Den finder sted i kantonen Luzern fra 27. til 30 september.
Tilmelding skal ske direkte til arrangørerne i Schweizer Agrarjournalisten.
Se flere oplysninger og find tilmeldingsskema på https://www.lid.ch/medien/press-tours/press-tour-2018/.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top
×Close search
Search