skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Referat af bestyrelsesmøde i DFLJ 7/2-23

Referat Af Bestyrelsesmøde I DFLJ 7/2-23

Deltagere: Lars, Søren, Claus, AC, Stig, Jacob og Henrik (referent)

 • Nyt fra formanden
  Der arbejdes med en sag om ophavsrettighed til et billede, der blev brugt i en power point-præsentation til VIP-seminaret på IFAJ-kongressen i sommer.
   
 • Nyt fra kassereren v/AC
  • Kontingentopkrævning, regnskab, kongres mv.

Henrik har fået adgang til foreningens bankkonto.

Regnskabet er sendt til færdiggørelse af bogholderen Tine. Hun, AC og Jørgen mødes for at få styr på manøvren med at holde gebyrdelen fri for moms. Det kommer til at koste et beløb, men det er pengene værd for at undgå risikoen for problemer, påpegede Frederik.

Faktura for medlemskab af DFLJ er sendt til FBG, ligesom AC er begyndt at sende rykkere. Omkring 90 har betalt kontingent.

 • Kongrestilmelding

Foreningen betaler kongresdeltagelse og rejse med ophold på det billigste enkeltværelse for bestyrelsen, Jørgen og Hanne Gregersen. Når tilmeldingen åbner, melder man sig selv til, betaler, sender kvittering til AC og får pengene refunderet.

Hver især bestemmer og planlægger sin rejse. Der vil blive fastsat en standardpris for flyrejsen. Er man (for) sent ude, så priserne er steget, og/eller vil man rejse på egen hånd før eller efter kongressen, betaler man selv differencen. Gå gerne i gang med tilmeldingen, når den åbner.

 • Arrangementer siden sidst

Evalueringstur til London 23.-26. november
Evalueringsrapporten er sendt til IFAJ’s præsidium, Hugh Maynard og de canadiske kongresarrangører. Rapporten skal ikke offentliggøres, men stilles til rådighed for kommende kongresarrangører.

 • Kommende arrangementer
  • ENAJ-tur Holland. Det er, som tidligere, uklart, om angivelsen af højst to deltagere pr. medlemsland er klippefast, eller om antallet kan tilpasses alt efter det totale deltagerantal.
  • Kornets hus evt. i forbindelse med Naturmødet (11.-13.5).
   Vi arbejder på at holde generalforsamling den 12.5. i kombination med Naturmødet og besøg i Kornets Hus. Søren præsenterer ideen/skitsen på DFLJ’s Facebook-side med besked om, at en endelig udmelding kommer senere.
  • Besøg på Rokkedyssegaard – Jacob Neergaard. Besøg i juni, hvor det er højsæson for jordbær. Jacob kontakter Lisbeth fra Rokkedyssegaard.
  • Besøg hos kemifirmaer – LFT. Lars og Jacob idéudvikler med henblik på et arrangement i efteråret.
  • Et arrangement om CO2-afgifter – hvad kommer det til at betyde? Ressourcer, der kan bidrage til et sådant arrangement kunne være nogen fra Tænketanken Concito, Tavs Nyord, Michael Svarer, en praktiker. Svarer-udvalget har udskudt præsentationen af afgiftens sammensætning til efteråret, det gør vi også mht. et arrangement.
  • AC – PFAS hvor findes det? Hvad betyder det? og hvordan kan man undgå det? Arrangement i april. Jacob og AC er arrangører.
  • Besøg i DR Byen til efteråret. Hvordan dækker man landbrug? Mulige kontaktpersoner: klimakorrespondent Thøger Kirk og DR-chef el.lign. Lasse Bastkjær (tidl. L&F-kommunikationschef)
 • Medlemshvervning

Opdatering af hvervefolder
Jacob opdaterer hvervefolderens tekst, Søren sætter den op som en folder, hvorpå Jacob sender os den.
Fordeling af opgaver

Vi arbejder efter Stigs opdaterede liste. Kampagnen varer til generalforsamlingen. Den, der skaffer flest medlemmer, får vin for 400 kr. fra Andersen Winery.

5. Mødetilmeldingssystem
Kan vi finde et tilmeldingssystem til arrangementer? ACB og SMJ har tjekket muligheder. Søren
har udviklet et system, der er baseret i dflj.dk og kan bygges af ham, før vi har det næste arrangement. Systemet er administrationsvenligt, fordi det gemmer de tilmeldtes navne og mailadresser.

6. Journalistkonkurrencer
Claus. Tilmeldingen lukkede i går den 6. februar. Der er flere bidrag i alle fire kategorier. Årets dommere er Jacob Neergaard, Boje Østerlund, Claus Haagensen og Morten Damsgaard. Lars får bedømmelserne tilsendt og finder vinderne vha. sit regneprogram.
Claus sender vindernes navne til IFAJ senest den 28. februar.

7. Evt.
Intet

8. Næste møde
Tirsdag den 18. april kl. 20-21.30. Frederik indkalder til mødet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search