skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Kort om IFAJ

IFAJ samler landbrugsjournalister fra 50 lande i 6 verdensdele

IFAJ – International Federation of Agricultural Journalists – er en sammenslutning af nationale foreninger for landbrugsjournalister og -kommunikatører i alle de seks verdensdele, hvor der udøves landbrug: Nord- og Sydamerika, Oceanien, Afrika, Asien og Europa.

P.t. har IFAJ 50 medlemsorganisationer, og tallet er stigende år for år.

Populære kongresser

IFAJ’s mest populære aktivitet er afholdelsen af den årlige kongres, hvor ethvert medlem af de 50 nationale foreninger kan deltage. Kongresserne giver deltagerne et enestående indblik i værtslandets landbrug og fødevareerhverv. De samler sædvanligvis omkring 200 deltagere.

Hvert andet år holdes kongressen i et europæisk land, og hvert andet år et andet sted i verden. I 2018 blev kongressen holdt i Holland i juli, i 2019 holdes den i USA (Minnesota), i 2020 i Danmark, i 2021 i Australien, i 2022 i Schweiz og i 2023 i Canada.

Årlige konkurrencer

En anden IFAJ-aktivitet er de årlige konkurrencer, hvor artikler, tv- og radioindslag samt fotos fra hele verden bedømmes, og de bedste kåres på den årlige kongres. Konkurrencerne sponseres af virksomhederne John Deere, Rabobank og Caterpillar.

Særlige programmer

En tredje aktivitet er programmet Young Leaders, som har til formål at støtte unge medlemmers faglige udvikling og give dem et internationalt netværk. Det sker ved at betale for en halv snes unge landbrugsjournalisters og -kommunikatørers deltagelse i årets IFAJ kongres og ved samme lejlighed samle dem til et særligt uddannelsesprogram i dagene op til kongressen. Programmet får sponsorstøtte fra Alltech.

Deltagerne i Young Leaders programmet er normalt indkvarteret sammen deltagerne i et andet program, Master Class. Master Class deltagerne udvælges blandt ansøgere fra lande, som endnu ikke har en forening, der er medlem af IFAJ. Oftest er der tale om lande i den tredje verden. Også de deltager gratis i årets IFAJ kongres. Master Class sponseres af DuPont Pioneer.

Reportagerejser

I programmet Exposure-4-Development (E4D) organiserer IFAJ fælles reportagerejser til lande, hvor det kan være meget svært for landbrugsjournalister at rejse og arbejde individuelt. Undervejs møder de 10 – 15 deltagere landmænd, fødevarevirksomheder, konsulenter og andre i det pågældende land.

E4D rejserne er blandt andet gået til Kina, Uganda og Tanzania. Aktuelt planlægges en rejse til Brasilien. E4D har skiftende sponsorer.

Alt det uformelle

Det måske vigtigste resultat af IFAJ’s aktiviteter er alt det, som ikke fremgår af officielle referater eller andre dokumenter. Nemlig alle de uformelle netværk og personlige kontakter, der opstår, når fagfolk mødes på tværs af landegrænser. Netværk og kontakter som fører til større viden om landbrug og fødevareproduktion i andre lande, til gavn for både journalister og kilder.

Se også IFAJ’s hjemmeside: http://ifaj.org/

Back To Top
×Close search
Search