skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Nu kører det i Gambia

Post Series: Gambia

Projekt officielt skudt i gang mandag

Repræsentanter for 12 lokale radiostationer i Gambia underskrev mandag kontrakter hvor de forpligter sig til de kommende 19 måneder at lade to græsrodsjournalister fra hver station deltage i et kursus i landbrugsjournalistik, arrangeret i et samarbejde mellem Danske Fødevare og Landbrugsjournalister og vores søsterorganisation i Gambia, Network of Agricultural Communicators (NAC).

Kontrakterne blev signeret ved et seminar der markerede starten på DFLJ’s og NAC’s fælles projekt for udvikling af landbrugsjournalistikken i det lille vestafrikanske land. Ved samme lejlighed fik hver af de12 radiostationer udleveret en computer og en recorder. Desuden blev en officiel samarbejdsaftale mellem NAC og DFLJ underskrevet.

Store forventninger
Seminaret – som blev dækket af de nationale tv-nyheder – bød på taler af repræsentanter for FAO, Gambias landbrugsministerium, Gambias journalistforbund, en sammenslutning af lokalradioer og vore to landbrugsjournalistforeninger. Alle udtrykte såvel stærk støtte som store forventninger til projektet.

Mandagens officielle åbning var den foreløbige kulmination efter 20 måneders hårdt arbejde med planlægning af projektet. Det finansielle grundlag er en bevilling på 500.000 kr. fra CISU, som administrerer DANIDA’s midler til græsrodsprojekter.

DFLJ’s to udsendte siden lørdag er Frederik Thalbitzer og undertegnede. Indtil vi flyver hjem 20. november skal vi bidrage til undervisningen af de 24 deltagende radiojournalister fra hele Gambia og være med til at undervise på et særligt kursus for mere erfarne lokale journalister, som derefter skal træne radiojournalisterne ved månedlige samlinger fire steder rundt om i Gambia.

Om et halvt år, og derefter igen hver sjette måned, samles alle igen til fælles kursusdage med deltagelse fra DFLJ.

Flere rapporter vil følge den kommende tid.

Billederne er fra mandagens officielle åbning, underskrivelsen af kontrakter og udpakning af projektets computere.

Per Henrik Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top
×Close search
Search