skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

New Zealand vil øge produktion og eksport

New Zealand Vil øge Produktion Og Eksport
De new zealandske mælkeproducenter som eksempelvis Tracy og Wynn Brown - her med to af deres døtre - ekspanderer med henblik på at øge deres indkomst.
De new zealandske mælkeproducenter som eksempelvis Tracy og Wynn Brown - her med to af deres døtre - ekspanderer med henblik på at øge deres indkomst.

De new zealandske mælkeproducenter som eksempelvis Tracy og Wynn Brown – her med to af deres døtre – ekspanderer med henblik på at øge deres indkomst.

Senest i 2025 er målet en fordobling af landbrugseksporten – især med fokus på Asien og Kina – fremgik det af flere indlæg på andendagen af IFAJ-kongressen i New Zealand

 

Af Niels Damsgaard Hansen, formand, Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister

 

De britiske forbrugere har i cirka 100 år kunnet vælge mellem Lurpak og Anchor smør. Og konkurrencen har været benhård på både pris og kvalitet. Det har været Danmark mod øriget New Zealand på den anden side af kloden.

Den konkurrence vil fortsætte med uformindsket styrke i fremtiden. New Zealand vil nemlig med fuld opbakning fra sin nuværende regering øge produktionen af alle former for landbrugsprodukter så som mejeriprodukter, kød, levedyr, honning, frugt og grønt.

Med en handelsaftale på plads, der omfatter hele Oceanien og store dele af Asien, inklusive Kina, er handelshindringerne lagt ned.

Så alt er på plads til at nå det ambitiøse mål.

Hvilket prispres, det vil lægge på verdensmarkedspriserne, er uvist, idet væksten i købekraften og dermed efterspørgslen er en ukendt faktor. Det samme er selvfølgelig produktionens størrelse, som vil svinge med vejrforholdene kloden over.

Kendsgerningen er dog, at de danske landmænd og deres følgeindustri skal være fremme i skoen også fremover – og ikke læne sig op ad forhåbninger om manglende udbud af landbrugsprodukter som følge af befolkningsvæksten.

En trøst er måske, at det ser ud til, at New Zealand i første omgang stiler efter blot at øge sin eksport af råvarer i stedet for forarbejdede produkter, der er klar til supermarkedernes hylder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search