skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

National Farmers Platform (FP)

National Farmers Platform (FP)
Post Series: Gambia

Kontaktperson: Mary T. Adams, administrativ leder???
E-mail: ???
Tlf.:????
FP’s formand (president) er Alhagie Basse Mboge (nederste foto). Han var til stede under den sidste del af mødet.

Opgaver
Det er en paraplyorganisation for 365 lokale foreninger i Gambia, oprettet i 1997. FP er organiseret på lokalt-, distrikts- og nationalt niveau. Der er også en anden bondeorganisation, NACOFAG. Ifølge Mary Adams er der ikke stor forskel på de to organisationer, og FP er repræsenteret i NACOFAG’s bestyrelse (fra anden side har vi hørt at Nacofag er en ret ny organisation, oprettet af regeringen som åbenbart syntes af FP opførte sig lidt for selvstændigt).

FP finansieres af sponsorer, projektmidler og kontingenter fra bønderne.
Ifølge Mary Adams er de største problemer for landmændene:
1) Marketing, afsætning af produkterne og markedsinformation
2) Viden om best practise
3) For få landbrugskonsulenter
4) Videreuddannelse af konsulenterne, så deres viden er ajourført
5) Manglende udveksling af viden med andre Subsahara lande
6) Mikrofinansiering (virker ikke så godt som det skulle i Gambia) Man mangler viden om hvordan pengene bruges bedst muligt
7) Konstant træning er vigtig
8) Løbende information
9) Aflatoxiner
10) Transport af produkterne

Man har samarbejdet med tre radiostationer (en i Central River Region, en i Upper River Region og en i West Coast Region). Det skete på den måde, at FP inviterede eksperter i studiet, som fortalte om et problem i en halv time, hvorefter lytterne kunne ringe ind med spørgsmål til eksperterne. FP arrangerede udsendelserne, radioernes egne folk fungerede som ordstyrer/studievært.
Udsendelserne handlede bl.a. om aflatoxiner (stort problem i jordnødder) og om fjerkræproduktion. Radioudsendelserne stoppede i 2011, da finansiering fra Action Aid ophørte. Da havde de kørt i tre år.
FP arbejder nu på at udvikle dvd’er til landsbyerne, så de kan bruge de konkrete informationer til videreformidling i landsbyerne.
Et af bøndernes største problemer er at de ikke har adgang til viden, f.eks. om markedsforhold.
Organisationens arbejdsopgaver er bl.a. at støtte produktionen af radioprogrammer (men Mary ved ikke om nogen af medlemsorganisationerne har egen radiostation), regeringskontakt, lobby arbejde samt deltage i forskellige projekter. Man deltager internationalt i FN netværket Food security network og er med til at arrangere events.
Regeringen giver rådgivning til bønderne (extension workers), men ikke i tilstrækkelig grad. Der er for få rådgivere, og dem, der er, har for få ressourcer. Bl.a. har de ikke penge til at transportere sig rundt til de bønder de skal rådgive

Ønsker til journalistik
Journalisterne må gerne være mere udfarende og finde og producere deres egne historier.

Anita Corpas

ADMINISTRATOR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top
×Close search
Search