skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Livlig debat om mindre kød og mere gødning

Livlig Debat Om Mindre Kød Og Mere Gødning

Skal Danmark have kollektive landbrug, skal danskerne spise mindre kød, og skal der laves væsentligt om på miljømålene?

Det var nogle af de spørgsmål, der blev debatteret, da Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister inviterede til debat med fem ordførere på Christiansborg 13. oktober. ”Landbrugs- og fødevarepolitikken i de kommende måneder på et fad” hed oplægget til debatten, der kom vidt omkring.

Ordførerne, der var på dupperne, var Erling Bonnesen (V), Carsten Bach (LA), Simon Kollerup (S), Lise Bech (DF) og Christian Poll (Alternativet).

De kommende forhandlinger om målrettet miljøregulering var naturligvis et hot, aktuelt emne, hvor alle antydede, at de gerne vil være med, men ikke at de nødvendigvis kan blive enige. Christian Poll vil kæmpe for mere økologi og mindre kødspisning, hvilket fik flere af de andre til at fnyse. ”Folk skal selv bestemme, hvad de spiser, og om det er økologisk,” lød det fra Lise Bech og Erling Bonnesen.

Desuden blev Fødevareministerens mulige indblanding i en uvildig rapport fra COWI drøftet. Trods forskellige politiske udgangspunkter og uenigheder, var politikerne meget nuancerede og ikke overbevist om, at der er ugler i mosen.

De tilstedeværende journalister blev også udfordret af politikerne. Simon Kollerup satte eksempelvis spørgsmålstegn ved, om journalisterne er kritiske nok over for statsapparatet.

”Hvorfor gravede I ikke for længe siden frem, hvor galt det stod til kontrollen med fiskekvoterne,” sagde han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search