skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Kultur- og Oplevelsescenter Vestermølle i Skanderborg  inviterer medlemmer af DFLJ til indvielse af mindestens- og skulpturplads den 12. marts.

Kultur- Og Oplevelsescenter Vestermølle I Skanderborg  inviterer Medlemmer Af DFLJ Til Indvielse Af Mindestens- Og Skulpturplads Den 12. Marts.

Vi har modtaget denne invitation til medlemmer af DFLJ fra Jørgen Lund Christiansen.

Tirsdag 12. marts er Kultur- og Oplevelsescenter Vestermølle, Oddervej 80, 8660 Skanderborg rammen for afsløring af:

  • Mindesten for Danmarks andelspionér nr. ét Anders Nielsen samt hans kone Kirstine
  • Danmarksstelen af skulptør Thomas Andersson, der i 20 bronzestøbte illustrationer fæstnet på granit fortæller Danmarkshistorie fra stavnsbåndets ophævelse i 1788 til vor tids velfærdssamfund

Klik her for hele programmet

Talere, musik og snoreklip

Inden snoreklip ved fem landboforeningsformænd og afsløringer ved fire fondsformænd, formand for Mejeriforeningen samt oldebørn efter Kirstine og Anders Nielsen taler formand for Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaard, kulturudvalgsformand Tage Nielsen samt tidligere minister, samfundsdebattør og sognepræst Mette Bock. Det hele rammes ind af blæsere fra Skanderborg Kulturskoles YoungBrass.

Julius, CO2-fri energi samt vand og brød

Forud for afsløringerne er bladtegner Julius parat til ud fra egne udstillede værker på Vestermølles kornmagasin at tage en snak om en væsentlig del af medieverdenen: satiretegninger.
Alt imens kører møllersvendene med vandturbinen, som CO2-frit maler dansk kvalitetskorn til mel på den gamle stenkværn fra 1882 og samtidig trækker Skanderborgs første elværk fra 1910.
Hen over eftermiddagen serveres ved helligkilden vand og brød bagt på Vestermøllemel.

Bliv og spis med kl. 18

Der ventes et trecifret antal gæster på dagen, heriblandt 60 forenings- samt fondsrepræsentanter og samarbejdspartnere.
Medlemmer af Danske Fødevare- og Landbrugsjournaliser inviteres ligesom øvrige særligt inviterede på en bid brød at køre hjem på kl. 18, hvorfor der bedes om tilmelding på jlc@jlundc.dk  

Meget mere om projektet og arrangementet i vedhæftede program, pressemeddelelse, fotoark og bladet Smukkest ved Skanderborg, se især siderne 6-7 og om de videre planer siderne 18-19.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search