skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Invitation til lancering af forstudie om elektrofuel – fremtidens grønne brændstof

Invitation Til Lancering Af Forstudie Om Elektrofuel – Fremtidens Grønne Brændstof

Kom til Nordic Gas To Liquid – a pre-feasibility study on sustainable aviation fuel from biogas, hydrogen and CO2den 29. oktober i Københavns Lufthavn.

Du inviteres hermed til at deltage i lanceringen af et forstudie i fremstilling af elektrofuel, fremtidens grønne brændstof.

Efter et halvt års arbejde med at undersøge de teknologiske og markedsmæssige perspektiver, kan vi nu give et godt bud på, hvad der skal til for at etablere optimale rammer for at igangsætte en produktion. GTL (gas to liquid) kan fremstilles ud fra biogas, brint og CO2 som råvarer.

Med udgivelse af rapporten ”Nordic GTL – a pre-feasibility study on sustainable aviation fuel from biogas, hydrogen and CO2” præsenteres en grundig for-analyse af hvor vi står i dag, de tekniske muligheder og økonomien i den type anlæg.

Rapporten, de bagvedliggende analyser, beregninger og perspektiver fremlægges ved lanceringen for indbudte interessenter:                                                                            

Tirsdag den 29. oktober

kl 13-15

Københavns Lufthavn

Lufthavnsboulevarden 6

Kastrup  

Hovedaktør i studiet, professor Henrik Wenzel, SDU vil gennemgå rapportens hovedpunkter og anbefalinger, – med efterfølgende mulighed for spørgsmål og kommentarer.

Vores analyse peger på, at denne vej til fremtidens flybrændstof er lovende. Teknologien er klar til at blive implementeret. Produktion af flybrændstof vil afføde en del procesvarme, der vil kunne erstatte fjernvarme fra et kulfyret kraftvarmeværk.

Ved at udnytte alle synergierne vil økonomien se fornuftig ud og brændstoffet vil være tæt på CO2-neutralt. – Vi lægger nu dette studie frem og inviterer samtidig til en dialog om produktion af fremtidens flybrændstoffer.

Giv venligst besked om deltagelse ved at svare på email til mig senest den 28. oktober kl 10.00

Rapporten er udarbejdet af: NISA, SDU og NIRAS og projektet er finansieret af: Nature Energy, Brancheforeningen Dansk Luftfart, Københavns Lufthavne, Amager Ressource Center, Dansk Energi, SAS og Nordic Energy Research

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search