skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

International glæde over IFAJ-kongres i Danmark næste år

International Glæde Over IFAJ-kongres I Danmark Næste år

På IFAJ’s e-kongres sidste uge var der stor glæde over at Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister inviterer til IFAJ kongres i 2021, efter kongressen i år måtte aflyses som konsekvens af corona-pandemien.

– Hils alle medlemmer af foreningen og sig at vi i IFAJ meget påskønner at Danmark vil organisere kongressen i 2021. Vi glæder os til at komme, sagde den afgående IFAJ præsident Owen Roberts på torsdagens delegeretmøde, der fandt sted som videokonference.

Fredag blev der under overskriften ’A Toast to Denmark’ holdt et halvanden time langt virtuelt møde som hyldest til de danske kongresplaner, både de aflyste for i år og de nye for næste år. De mere end 95 deltagere i mødet blev blandt andet præsenteret for en helt ny video om næste års kongres. Den kan du se her: https://youtu.be/UBSJWYHD6wQ


IFAJ hårdt ramt af coronakrisen
På torsdagens delegeretmøde viste det sig at IFAJ er hårdt ramt af corona-pandemien. Ikke alene måtte årets kongres aflyses; pandemiens rystelser af den internationale økonomi har også fået IFAJ’s sponsorer til at trykke på nødbremsen, og IFAJ’s sponsorindtægter falder fra godt 80.000  Euro sidste år til 0 i år. Resultatet er et budgetteret underskud på 20.000 Euro i 2020, trods store besparelser.

Delegeretmødet besluttede at optage landbrugsjournalistforeninger i Sierra Leone og Zambia som nye medlemmer. Dermed er IFAJ oppe på i alt 55 medlemsorganisationer. Fem af dem er dog pt. suspenderet på grund af manglende kontingentindbetalinger.

Andre punkter på dagsordenen var en orientering om et aktuelt arbejde med at udvikle en strategi for IFAJ frem til 2025 samt planlagte forbedringer at organisationens website. Der kommer mere nyt om begge dele senere.


Valg til præsidiet
Dagen efter delegeretmødet blev der åbnet for et elektronisk valg til IFAJ’s præsidium. Det slutter 2. juli.
Præsident Owen Roberts har siddet på posten i to perioder a’ to år og kan ikke genopstille. Den nuværende vicepræsident, svenske Lena Johanson, er eneste kandidat til at overtage Owen Roberts’ stol.
Steve Werblow fra USA er den eneste der stiller op til at blive ny vicepræsident. Han er i dag generalsekretær, og til den post er der to kandidater, Adelberto Rossi fra Argentina og Aghan Daniel fra Kenya.
Britiske Adrian Bell er uden modkandidater sikret genvalg som kasserer.

PHH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top
×Close search
Search