skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

IFAJ vokser

IFAJ Vokser
Den danske delegation på IFAJ kongressen i Holland 2018. Fra venstre Erik Poulsen, Frederik Thalbitzer, Micke Godtfredsen (bosiddende i Finland), Hanne Gregersen, Per Henrik Hansen, Gudrun Andreasen og Jørgen Lund Christiansen.

IFAJ har nu 50 medlemsorganisationer, Holland er meget mere end tulipaner og FrieslandCampina, og vores internationale venner glæder sig til at komme til Danmark i 2020. Det er nogle af nyhederne fra årets IFAJ kongres i Holland.

Deltagerne fik dybt indblik i hollandsk landbrug, da årets IFAJ kongres fra 11. til 14. juli samlede omkring 200 deltagere fra Asien, Afrika, Oceanien, Amerika og Europa.

Den danske delegation på IFAJ kongressen i Holland 2018. Fra venstre Erik Poulsen, Frederik Thalbitzer, Micke Godtfredsen (bosiddende i Finland), Hanne Gregersen, Per Henrik Hansen, Gudrun Andreasen og Jørgen Lund Christiansen.

Her var syn for sagn for at vores sydlige næsten-naboland har meget mere at byde på end turistbrochurernes tulipanmarker og en stor konkurrent til Arla.
Udover en masse besøg på landbrug og andre landbrugsrelaterede steder, blev der også tid til at feste og holde seriøse møder.

 

Nye medlemmer
Under den sidstnævnte kategori hører årets delegeretmøde. Her blev det blandt andet  besluttet at optage otte nye lande i IFAJ: Cameroun, Gambia, Georgien, Liberia, Nigeria, Senegal, Togo og Tanzania. Til gengæld blev Uruguay ekskluderet på grund af manglende kontingentindbetaling gennem to år.
Med de otte nye medlemmer og det ene ekskluderede er IFAJ nu oppe på 50 medlemsorganisationer fra lige så mange lande. For tre år siden var blot 33 lande medlemmer.

Fond kommet nærmere
En anden beslutning var godkendelsen af et udkast til vedtægter for IFAJ’s nye fond. Fondens formål er at støtte udviklingen af landbrugsjournalistik overalt i verden. Den vil blive etableret i løbet af 2019.

Besøg på et kommunalt ejet økologisk gartneri, der tjener som arbejdsplads for borgere med mentale handicaps eller andre særlige udfordringer.

Reklame for dansk kongres
Sidst på delegeretmødet var der promovering af de kommende tre års kongresser; i USA 2019, Danmark 2020 og Australien 2021.
Promoveringen af den danske kongres foregik ved at formand Frederik Thalbitzer og undertegnede lavede et lille sceneshow med underholdende interview og efterfølgende viste en flot video lavet af Claus Haagensen med optagelser fra dansk landbrug og fødevareproduktion.
Præsentationen blev vældig godt modtaget, og de følgende dage fik vi mange snakke med deltagere som glæder sig til at komme til Danmark i 2020.
Du kan se videoen her: https://youtu.be/qBshIio-3gg

Per Henrik Hansen, IFAJ repræsentant for DFLJ.

Annet Kalber (med mikrofonen) og hendes mand Richard Kalber dyrker jordbær i et 1,7 hektar stort drivhus.


Hollandsk kalveproduktion på spaltegulv.

Ikke alle hollandske kalve må tilbringe livet på spalter. Her slapper en kviekalv hos en mælkeproducent af på et godt lag strøelse.

Fra workshop om pressefrihed.

IFAJ’s præsidium. Fra venstre: Kasserer Adrian Bell (UK), præsident Owen Roberts (Canada). generalsekretær Steve Werblow (USA) og vice-præsident Lena Johansson (Sverige)

Den sidste aften blev IFAJ’s fane overdraget fra de hollandske værter til deltagerne fra USA som arrangerer kongressen i 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search