skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

IFAJ støtter journalister i Gambia

IFAJ Støtter Journalister I Gambia
Post Series: Gambia

IFAJ – den internationale sammenslutning af landbrugsjournalister – har udsendt en erklæring med kritik af den undertrykkelse af pressefriheden som det nuværende styre i Gambia står for, og tilsvarende støtte til landets landbrugs- og andre journalister.

Undertrykkelsen i Gambia er blandt meget andet gået ud over landbrugsjournalisten Bakary Fatty som på anden måned sidder fængslet ukendt sted uden nogen kendt sigtelse og uden at have været stillet for en dommer.

Se IFAJ’s udtalelse her: http://ifaj.org/ifaj/ifaj-statement-on-the-gambia/

Meget anspændt situation
Den politiske situation i Gambia er i disse dage yderst anspændt. Den siddende præsident Jammeh tabte et valg 1. december. Efter først at have anerkendt valgresultatet, vendte han rundt og mente nu at der havde været svindel ved valget.

Ifølge Gambias forfatning skal den nyvalgte og demokratisk indstillede præsident Barrow have overdraget magten torsdag 19. januar, men Jammeh nægter at gå af. Følgen kan blive et voldeligt opgør mellem på den ene side Jammehs støtter i militær og politi og på den anden Barrows tilhængere.

Sammenslutningen af vestafrikanske stater ECOWAS forbereder en militær indgriben til fordel for Barrow hvis Jammeh 19. januar fortsat vil nægte at anerkende sit valgnederlag.

Vore samarbejdspartnere også ramt
Situationen påvirker selvfølgelig stærkt de gambiske journalister som DFLJ samarbejder med i vores aktuelle projekt i landet. Også de har i årevis været plaget af Jammeh-styrets undertrykkelse af pressefriheden; og indtil det forestående magtskifte er en realitet, vil de fortsat være i fare for at blive fængslet og tortureret for deres arbejde og holdninger.

Er man interesseret i at følge udviklingen, kan det ske gennem web-mediet SMBC Gambia – https://gambia.smbcgo.com/. De har daglige nyheder fra Gambia, og deres reportager virker troværdige.

PHH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search