skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

IFAJ vil oprette fond til udvikling af landbrugsjournalistik

IFAJ Vil Oprette Fond Til Udvikling Af Landbrugsjournalistik

Årets delegeretmøde i IFAJ diskuterede en ny fond, godkendte et regnskab med et planlagt underskud og fik præsenteret de kommende tre kongresværter – deriblandt Danmark.

IFAJ – den internationale sammenslutning af landbrugsjournalister – er på vej til at oprette en fond, som med midler fra sponsorer skal støtte udvikling af landbrugsjournalistik. Det kan f.eks. ske gennem bistand til svage medlemsorganisationer, afholdelse af internationale workshops, støtte til at medlemmer fra ulande kan deltage i IFAJ’s kongresser og på andre måder.

På det årlige delegeretmøde under sidste uges IFAJ kongres i Sydafrika blev det besluttet at organisationens kasserer Adrian Bell og generalsekretær Steve Werblow skal arbejde videre med planerne.

Blandt andet skal der udformes vedtægter og findes et egnet hjemsted, inden fonden kan oprettes.

Et af formålene med at oprette fonden er at tiltrække sponsormidler som kan bruges mere frit end de nuværende sponsorater. De er knyttet til bestemte aktiviteter som for eksempel Star Prize konkurrencerne.

Regnskab med underskud
Årets regnskab viste en omsætning på 116.350 Euro og et underskud på 13.750 Euro, hvilket var ganske tæt på det budgetterede. Underskuddet hænger sammen med at IFAJ for et par år siden tog en strategisk beslutning om at tære på den i dag 134.400 Euro store egenkapital for at investere i vækst og inddragelse af flere lande i sammenslutningen.

Som en konsekvens blev sekretariatet ved samme lejlighed udvidet fra en til to deltidsansatte.

Næsten tre fjerdedele af indtægterne kommer fra sponsorer og er øremærket konkrete formål. De største sponsorater drejer som sig om de årlige E4D reportagerejser til 3. verdens lande samt til Mater Class og Young Leaders Award.

De to sidstnævnte betaler deltagelse i kongresserne for omkring en halv snes deltagere fra mindre udviklede lande og for lige så mange unge medlemmer af IFAJ’s medlemsorganisationer.

Dansk kongres præsenteret
Deltagerne i delegeretmødet fik også præsentationer af planerne for de kommende tre års IFAJ kongresser.

Næste år finder kongressen sted i Holland under overskriften Dutch Roots. Man kan allerede nu læse mere og forhåndstilmelde sig på hjemmesiden www.dutchroots.info.

I 2019 skal kongressen holdes i Minneapolis, USA. Og i 2020 skal den som bekendt holdes i Danmark. To af de tre danske delegerede – formand Niels Damsgaard Hansen og international sekretær Per Henrik Hansen – præsenterede delegeretmødet for de foreløbige planer for kongressen her i landet. De blev meget vel modtaget.

PHH

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search