skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

IFAJ er netværk i verdensklasse

IFAJ Er Netværk I Verdensklasse

Af Frederik Thalbitzer

Som medlem af Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister (DFLJ) er man også medlem af IFAJ, International Federation of Agricultural Journalists. Og hvad kan man så bruge det til?

IFAJ laver hvert år en kongres i et medlemsland, og jeg havde i år den fornøjelse at være med i Sydafrika.

En af fordelene ved at være med er, at dørene til landbrug, forskere og organisationer i landet bliver smækket på vid gab og serveret på et sølvfad, så man på få dage bliver stakåndet af indtryk i forhold til landbruget.

Men en mindst lige så stor fordel er, at man møder landbrugsjournalister og kommunikationskonsulenter fra lande i store dele af verden og kan spejle sig i disse. Hvordan arbejder de?, Er de afhængige af nogen? Hvad får de i løn?

Godt netværk
Bekendtskaberne kan også fylde lidt op på ens Facebookprofil eller Linkedin, men så ved man også, hvem man skal kontakte næste gang, man skal høre om gødningsnormer i Tyskland, høsten i Australien og Trump og landbruget i USA.

Ofte kan man få et hurtigt bud på en sag eller hjælp til at finde en case. Jeg har været med på IFAJ-kongresser tre gange, og der er altid gengangere og gensynsglæde.

Jeg har også samlet netværk op i forbindelse med ENAJ-arrangementer. ENAJ er den Europæiske pendant til IFAJ, og medlemslandene arrangerer ture i Europa, som er overkommelige at betale. Det netværk åbner medlemskab af DFLJ også op for.

Men senest var det altså IFAJ-kongressen i Sydafrika, jeg var med til, og i den forbindelse benyttede jeg lejligheden til ikke kun at skrive om Sydafrika, men også interviewe mine kolleger om landbrugets udfordringer i deres respektive lande. Det er blevet til denne lille video, som jeg har linket til, og som du kan se her: https://vimeo.com/213632516

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search