skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

IFAJ kongres i Danmark i 2020

IFAJ Kongres I Danmark I 2020
IFAJ's eksekutivkomite (repræsentantskab) samt enkelte gæster. Billedet er taget på messen Grüne Woche i Berlin, som var sponsor for mødet. Foto: Steve Werblow.

Vi kan glæde os til om fire år at få besøg af op mod 200 internationale kolleger, som vil være fulde af nysgerrighed og forventning til hvad vi kan fortælle om og vise frem af Danmark, og i særdeleshed af dansk landbrug og fødevareproduktion.

Danmark skal nemlig være vært for kongressen i IFAJ (Den internationale sammenslutning af landbrugsjournalister) i 2020.

Det danske værtsskab ligger fast efter IFAJ’s repræsentantskab på sit møde i Berlin i sidste uge sagde ja tak til vores tilbud om at stå for kongressen om fire år.

På generalforsamlingen 28. april vil bestyrelsen fremlægge et forslag til tema og organisatoriske rammer for forberedelsen af kongressen.

Danmark har tre gange før været vært for IFAJ’s årlige kongres, senest i 1999.

På mødet i Berlin blev det også besluttet at kongressen i 2019 skal holdes i USA.

I år holdes kongressen i Bonn, Tyskland; i 2017 i Pretoria og Johannesburg i Sydafrika, og i 2018 i Wageningen i Holland.

 

IFAJ vil oprette fond

Repræsentantskabsmødet i Berlin gav også sin opbakning til et arbejde som præsidiet har sat i gang for at forberede oprettelse af en IFAJ-fond. Baggrunden er især at IFAJ har fået flere medlemmer fra økonomisk svage lande i Afrika og Asien, og flere vil formentlig komme til. Det vil sige flere medlemmer som har brug for støtte. Fonden skal skaffe midler til:

  • Landbrugsjournalisters og -kommunikatørers faglige udvikling
  • Tilskud til deltagelse i IFAJ’s kongresser
  • Formidling af informationer af betydning for landbrug og fødevareproduktion
  • Øge IFAJ’s kontakt til landmænd, kvinder og unge.
  • Formidling af viden til landmænd om bæredygtig udvikling af landbrug

Fondens midler skal komme fra sponsorer.

Arbejdet med at forberede fonden forestås af IFAJ’s kasserer Adrian Bell og af Steve Werblow fra USA. De to vil meget gerne i kontakt med andre der har erfaringer med oprettelse af tilsvarende fonde; så hvis du har erfaring med den slags arbejde, må du meget gerne kontakte undertegnede, og jeg vil formidle videre kontakt.

Per Henrik Hansen, ph@perhenrik.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top
×Close search
Search