IFAJ arrangerer en pressetur til Alaska d. 12.-19. maj med fokus på Seafood
DFLJ har mulighed for at indstille medlemmer til en pressetur til Alaska med alt betalt, som IFAJ arrangerer i samarbejde med US Sustainability Alliance (USSA) og Alaskan Seafood Marketing Institute.
USSA’s formål med turen er at formidle indsigt i amerikanske produktionsmetoder og levere data om bæredygtighedsprogrammer, støtte kommercielle interesser og udvikle eksportmuligheder for de producenter, den repræsenterer.
Hvis du er interesseret i at lægge billet ind på at deltage i turen, så skriv til vores formand inden den 29. februar på lft@landbrugsmedierne.dk med oplysninger om,
hvilket medie du arbejder på, titel og funktion og hvilket område, du kommunikerer om.
Så får sørger vi for at sende det videre.
Der er et begrænset antal pladser, og USSA vil foretage den finale udvælgelse af deltagerne.
Læs mere om turen herunder:
Dates: May 12th to May 19th, 2024 (Anchorage-Whittier-Cordova-Seattle)
Trip Overview: This unique journey offers an exclusive behind-the-scenes exploration of Alaska’s sustainable seafood, food production, and farming industries. Highlights include:
● The renowned Cordova Copper River Opener, the start of Alaska’s salmon season
● A scenic boat trip along some of Alaska’s most beautiful coastline
● Visits to oyster and kelp farms, seafood processing facilities, and the Alaska Wildlife Conservation Center
● Meetings with key officials from the Alaska Department of Agriculture and the Department of Fish & Game (regulators of the state’s fisheries)
● The opportunity to engage with local Alaska fishers and farmers, gaining insights into their conservation practices.
For those interested in ‘following the fish’, our trip will also include an optional two-night stay in Seattle, where we will visit the famous Pike Place Market and see the first catches of the new salmon season on sale.
The USSA will cover all expenses related to travel, accommodation, meals, and visa requirements.