skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Højt humør og skulderklap på journalistkursus i Gambia

Post Series: Gambia

Gambianske journalister på dansk journalistkursus blev hængende længe efter fyraften.

”Det er fordi det er et godt kursus, og fordi vi lærer lige præcis det, vi har brug for til at lave radio-programmer, lød det flatterende fra nogle af deltagerne.

TEKST OG FOTO: FREDERIK THALBITZER

Journalistkurset for gambiske journalister, der laver landbrugsudsendelser på lokalradioer blev en succes.

I hvert fald hvis man skulle måle det på humøret hos deltagerne, da de fem dages intensive træning sluttede fredag eftermiddag.

Og det var altså ikke fordi det sluttede, humøret var højt, for i stedet for at tage hjem, blev de i flere timer og sludrede kammeratligt med hinanden. Snak i små grupper og masser af grin,  skulderklap, fotos af hinanden med mobilen og kammeratlig omgang.

Samværet er mere fysisk, end på en dansk arbejdsplads. Man kan godt holde sin kvindelige kollega i hånden for at støtte, selv om man er godt gift, og selv om man er gift kvinde og går med tørklæde, kan man godt hoppe op på skødet af en kammerat af hankøn og grine over et eller andet.

En meget åben kultur. Krammere er der dog ikke nogle af.

Som rigtige journalister sprang de også rundt og interviewede hinanden og deres trænere, inkl. de danske på de nye optagere, de har fået udleveret.

Der var dog også en anden grund til, at de ikke skyndte sig hjem. De ventede på at få udbetalt lidt penge til transport og overnatninger, men det var tydeligt, at der pludselig også var tid til den sociale og netværkskabende dimension efter at have været hængt op på undervisning fra kl. 9-16 med kun få pauser i fem dage.

”Det er ikke normalt, at folk kommer til tiden og er der hele dagen,” lød det venligt fra en deltager.

”Det er fordi det er et godt kursus,” fortsatte han.

Og en anden supplerede meget smigrende:

”Det er fordi vi lærer noget om lige præcis det, vi laver. Radioprogrammer. Det er det bedste kursus, jeg har været på. ”

Nu bliver det spændende at se, om der står det samme på evalueringsskemaerne.

Der er 26 journalister fra hele Gambia samlet, to fra hver lokalradiostation, for at styrke deres viden om journalistik og om at lave landbrugsprogrammer til radioen.

Programmet er skruet sammen og udført i et samarbejde mellem Danske fødevare og Landbrugsjournalister og Network of agricultural Communicators (NAC) i Gambia.

Programmet løber over 19 måneder, og de næste fem måneder skal de lokalt ansatte trænere, som havde træning i sidste uge, besøge journalisterne i små grupper lokalt en gang om måneden og holde gryden i kog.

Til maj får de igen besøg fra Danmark. Da skal der igen være træning af trænerne et par dage og fem dages fælles kursus for de 26 journalister. Sådan fortsætter det indtil maj 2017.

Anita Corpas

ADMINISTRATOR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search