skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

God tilslutning til BASF-kursus

God Tilslutning Til BASF-kursus

Ni medlemmer af Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister deltager i det udbudte to-dages kursus 24.-25. november 2015 i Tyskland

 

Det er altid spændende, når et arrangement udbydes til medlemmerne af Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister.

For nylig fik 10 medlemmer efter først-til-mølle princippet mulighed for at tilmelde sig et kursus i Tyskland arrangeret af BASF.

Tilbuddet valgt ni medlemmer af foreningen at bruge. De repræsenterer Mark fra LandbrugsMedierne, CBS, GrovvareNyt, Effektivt Landbrug, Maskinbladet, Agri Contact, en freelancejournalist, Maskinstationen & Landbrugslederen og ndhtxtfoto.

På kurset, der starter i Limburgerhof, får de udover en indføring i den globale BASF-koncern også indsigt i et nyt produkt, Vizura samt indføring i brugen af brug af inokulater og midler til vækstregulering af landbrugsafgrøder.

På andendagen går turen til Ludwigshafen med start i besøgscentret efterfulgt af en rundtur på stedet. Dagen slutter af med et opsamlende møde sammen med de tre deltagere fra BASF i Danmark, før turen går hjemad.

 

Kort om det faglige

Vizura er et produkt, der tilsættes svine- og kvæggylle for at sinke omdannelsen af gyllens indhold af kvælstof fra ammonium til nitrat. Derved kan gyllens kvælstof udnyttes endnu mere effektivt til planteproduktion, hvilket er vist i markforsøg udført af Seges. Her er der ifølge forlydender meget pæne merudbytter.

Inokulater bruges til eksempelvis at pode udsæd med kvælstofsamlende bakterier – det har i årtier været kendt i Danmark ved såning af lucerne. I Sydamerika bruges det i forbindelse med udsæd af sojabønner.

Vækstregulering af afgrøder bruges til at forebygge lejesæd med alle de ulemper, den giver som eksempelvis lavere udbytte, ringere kvalitet og flere urenheder i den høstede afgrøde.

This Post Has 3 Comments
 1. Hvis jeg var kemikoncern ville jeg med glæde bruge mange millioner på at hypnotisere journalister til kun at se fordelene ved mit produkt.
  Eventuel succes påskønnes sikkert af hele branchen.
  Lykkes hypnosen ikke kan et godt bud være at købe nogle timers journalistisk opmærksomhed til dagsprisen.
  Hvis jeg var en kemikoncern ville jeg vide at en lille dosis kan have stor virkning.

  1. Kære Erik Bresler,
   Tak for din interesse for vores gøren og laden i vores forening. Det er altid glædeligt, at andre interesserer sig for det, vi journalister bedriver. Jeg tror nu ikke, at vi lader os hypnotisere, hverken af BASF, andre kemifirmaer, af økologer eller andet godtfolk. Tværtimod er målet med vores forening blandt andet at hæve etikken i journalistikken, og kan du komme med gode forslag til hvordan, er dine og andres forslag selvfølgelig mere end velkomne.
   Venlig hilsen
   Niels Damsgaard Hansen
   Formand

   1. Kære Nils Damsgaard
    Når du i samme sætning nævner kemiindustrien og økologerne, som havde de samme styrke til at besnære en landbrugsreporter, så bliver jeg urolig for din proportionssans.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search