skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

EU-tur kitter netværk på plads for Food Culture-journalisten Christian Erin-Madsen. Tur-kollega Christian Juel Jørgensen mødte ham i en Q & A session under Axelborg få dage efter studietur med ENAJ til Bruxelles.

Hvad har du fået ud af opholdet i Bruxelles?
”Det var en god tur. Intenst program. Godt planlagt og med relevante besøg. Ærgerligt, at Dacian Ciolos (kommissær for landbrug og fødevarer, red.) ikke nåede at møde os, men fedt med et møde med Roger Waite (talsmand for Dacian Ciolos). Jeg tror virkelig, at turen har givet deltagerne lyst til at beskæftige sig mere med EU.”

Hvad har du konkret kunnet tage med hjem i journalistikken?
”Jeg føler, at mit netværk er blevet markant forbedret. Samtidig er jeg blevet opdateret, hvilket er vigtigt, fordi EU-stof bør fylde en del i nyhedsbilledet hos Food Culture,” siger Christian Erin-Madsen.

Turen blev sponsoreret af bl.a. EU-Kommissionen og flere større selskaber i landbruget. Føler du, at der har været en interessekonflikt i forhold til at bevare din journalistiske integritet undervejs?
”Vi vidste på forhånd, at det var en del af turens indhold, og jeg tror sagtens, at deltagerne kan skelne imellem virksomheders kommercielle interesser og EU’s interesser som institution, når de skal skrive bedrive journalistik bagefter. En tur som denne ville jo være svær at sætte i stand uden den støtte, men det er så afgjort vigtigt at vide, at det er en del af pakken.”

Hvad betyder det for dig, at du har fået et netværk blandt unge europæiske fødevarejournalister?
”Det er bestemt vigtigt og den helt rigtige måde at kunne få et indblik i hvordan andre lande arbejde med de her emner. Derudover er det en god hjælp for at have et netværk at trække på, hvis man en dag vil uden for landets grænser og rapportere.”

Hvad fik du ud af at besøge Parlamentet, Rådet og Kommissionen?
”Det var bestemt et vigtigt indblik på en stribe områder. Derudover var der meget, som jeg ikke havde set på forhånd. Et tip til kommende studieture kunne være at bede folk om at læse op på basic fakta hjemmefra og så koncentrere foredrag om, hvordan den daglige arbejdsdag fungerer for kommunikationsfolk og journalister i Bruxelles. Hvad lægger de vægt på, hvad frasorterer de og hvorfor? Det kunne også være, hvor vi fik fordelt cases i grupper, der kunne give os et bedre indblik i dagligdagens udfordringer som journalist i en EU-trommerom.”

Back To Top
×Close search
Search