skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister
Kom Til Generalforsamling Med Godsromantik Og Kæmpe Mediedebat

Kom til generalforsamling med godsromantik og kæmpe mediedebat

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 28/04/2016
12:30 - 18:30

Lokation
Besøg på Sanderumgaard. Debatmøde om Mediestøtten, Landbrugets Mediehus. Generalforsamling. Middag på hotel Nyborg Strand

Kategori


Programmet for dagen, den 28. april:

12.30 Besøg på Sanderumgaard, Sanderumgaardvej 150, 5220 Odense SØ

15.00 Debatmøde: Mediestøtten, Landbrugets Mediehus, Odensevej 29, 5550 Langeskov

Med to af branchens topledere inden for landbrugets medier, Per Jørgensen, direktør for Effektivt Landbrug og Henrik Lisberg, chefredaktør og direktør for LandbrugsMedierne samt journalistisk direktør hos Danske Medier og medlem af Medienævnet for mediestøtte Christian Kierkegaard

16.30 Generalforsamling

18.30 Middag på hotel Nyborg Strand, Bistroen, Østerøvej 2, 5800 Nyborg

Første punkt er et besøg på godset Sanderumgaard, Sanderumgaardvej 150, 5220 Odense SØ (ca. fem kilometer fra Langeskov, hvor generalforsamlingen holdes)

Vi mødes kl. 12.30 i Herskabsstalden, hvor der vil være en sandwich, når vi ankommer:

Herefter fortæller godsejer Erik Vind om Sanderumgaard og Den Romantiske Have, den 15 hektar store restaurerede park omkring godset.

Ca. 13.15:  

Driftsleder Henrik Terp fortæller og viser rundt på Sanderumgaard og dens planteproduktion, herunder hvordan det er lykkedes at erstatte den tidligere store sukkerroeproduktion med et betydeligt areal med konsumkartofler. En lille del af kartoflerne afsættes lokalt, herunder også helt nye kartofler. Måske er de allerførste kartofler ved at være høstklar når vi mødes på Sanderumgaard.

Sanderumgaards 1.100 hektar store areal er – efter fynske forhold – fladt og ganske lavt beliggende. Det afvandes til Odense Fjord, hvilket har været en udfordring netop denne vinter, hvor nedbøren har været større end normalt. Henrik Terp vil desuden fortælle om processen med skiftet til reduceret jordbehandling og pløjefri dyrkning, der kun sjældent praktiseres på bedrifter med en stor andel af kartofler i sædskiftet.

 Kl. 14.40: 

Vi forlader Sanderumgaard og mødes igen kl. 15.00 i mødelokalet hos L-Mediehus, Odensevej 29, 5550 Langeskov, hvor mødet fortsætter.

Kl. 15.00:

To af branchens topledere inden for landbrugets medier, Per Jørgensen, direktør for Effektivt Landbrug og Henrik Lisberg, chefredaktør og direktør for LandbrugsMedierne deltager i den efterfølgende debat om mediestøtten.

Journalistisk direktør hos Danske Medier og medlem af Medienævnet for mediestøtte Christian Kierkegaard holder først et oplæg om de første år med Mediestøtten i lyset af, at meget få fagmedier (hvis nogen), der beskæftiger sig med fødevareproduktion og landbrug har kunnet opnå støtte. Christian Kirkegaard har fået følgende oplæg at tale udfra:

”Vi kunne derfor godt tænke os et lille oplæg og en diskussion på vores generalforsamling om denne problematik og vil derfor spørge om en af jer vil stille op med et kort oplæg og en debat om den praksis for mediestøtte, der er opstået i ordningens første tid.

Vore medlemmer er såvel freelancere som ansatte nyheds- og fagjournalister på papir-, net- og elektroniske medier,  der såvel fagligt, forskningsnært- og produktionsnært arbejder med hele kæden fra forbrugerspørgsmål til produktionen af fødevarer nationalt og internationalt.

I det lys har det undret os i foreningen, at det i meget ringe grad er lykkedes for vore medlemmers medier at opnå mediestøtte til trods for befolkningens brede interesse om de emner, disse medier beskæftiger sig med. Tilmed optræder de medier, vore medlemmer leverer journalistiske produkter til, ofte som fødekæde for journalister hos  de brede og generelle mediers behandling af fødevare-,  landbrugs-, klima- og miljøspørgsmål.

Vore medlemmers forundring over mediestøttens praksis øges dertil af, at andre og endnu stærkere brancherelaterede medier, for eksempel Ingeniøren og Licitationen – flere kunne nævnes – godt kan opnå mediestøtte.

Vi kunne derfor godt tænke os et lille oplæg og en diskussion på vores generalforsamling om denne problematik og vil derfor spørge om en af jer vil stille op med et kort oplæg og en debat om den praksis for mediestøtte, der er opstået i ordningens første tid”.

Christian Kierkegaard vil give et oplæg til efterfølgende diskussion, men påpeger, at han ikke kan drøfte enkelte mediers forhold, da han har tavshedspligt om sit arbejde i Medienævnet.

16.30 Generalforsamling i mediehuset. Se vedhæftede indkaldelse

18.30 Middag

Meld dig straks til den spændende dag ved at sende en mail til ncj@2vejs.dk Noter venligst, hvis du ikke deltager i hele arrangementet, hvad du gerne vil med til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search