skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

DFLJ – Send os dit bedste journalistiske produkt fra 2020 og vind 3.000 kr.

DFLJ – Send Os Dit Bedste Journalistiske Produkt Fra 2020 Og Vind 3.000 Kr.

Som medlem af Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister kan du sende os dit bedste journalistiske produkt fra 2020 og vind 3.000 kr.

I bestyrelsen håber vi, at du er kommet godt ind i det nye år og kan se tilbage på en masse god journalistik fra din hånd i 2020.
Nu er tiden kommet hvor du kan finde dit bedste arbejde fra sidste år frem og sende det ind til årets IFAJ journalistik-konkurrencer.

I Danmark har vi nationale konkurrencer i fem kategorier, svarende til IFAJ’s opdeling:

·         Artikler

·         Radio-/podcast

·         Video

·         Digitale medieproduktioner

Desuden kan du indsende fotos til IFAJ’s internationale fotokonkurrence.

Krav til bidrag
For bidrag til de fem danske konkurrencer gælder at der skal være tale om journalistik om landbrug og/eller fødevarer, som er offentliggjort i 2020. Både bidrag produceret af en enkelt journalist og af flere i fællesskab kan deltage, blot journalisten/journalisterne er medlem(mer) af DFLJ. Hvert bidrag kan kun deltage i én kategori. Deadline for indsendelse til de danske konkurrencer er 1. februar 2021. Se mere længere nede.

Vind 3.000 kr.
En jury udpeget af bestyrelsen vælger en dansk vinder i hver af de fire kategorier, og blandt dem kåres en overordnet vinder – den som har fået bedste score i bedømmelserne. Desuden vil de vindende bidrag i alle kategorier blive sendt videre til IFAJ’s internationale konkurrencer. IFAJ sørger for at de bliver oversat til engelsk inden bedømmelsen.

Hvad det kræver at vinde
Juryen vil bedømme de indsendte bidrag ud fra de kriterier som IFAJ anvender i de internationale konkurrencer. Reglerne er nærmere beskrevet på http://ifaj.org/contests-and-awards/
Ved udvælgelsen af den overordnede danske vinder bruges disse kriterier:

·         Indhold, det vil sige relevans og informationsværdi vægter 50 procent

·         Den fortællemæssige stil. Det vil sige hvor levende, engagerende og relevant produktet virker på læseren/lytteren/seeren vægter 25 procent.

·         I hvor høj grad produktet lever op til normerne for sober journalistik i forhold til fairness, tilstræbt objektivitet, flerhed af kilder og kritisk tilgang til kilder vægter 25 procent.

I tilfælde af, at to bidrag står lige i samlet score, er vinderen det bidrag som har den bredeste interesse i landbrugskredse.

Artikelkonkurrencen
De deltagende artikler kan både være fra trykte og online-medier. Layout og illustrerende fotos indgår ikke i bedømmelsen. Du kan ikke indsende flere artikler fra en serie, men du kan vælge én artikel fra serien ud og sende den ind. Artiklen må godt bestå af flere enheder/delhistorier, men de skal være offentliggjort samtidig. Læs mere her: http://ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-print/ 

Digitale medieproduktioner
Bidrag til denne konkurrence skal være tilgængelige på nettet og skal kombinere mindst tre af disse fire virkemidler: Tekst, faste billeder, lyd og video.
Bidraget skal være en enkelt produktion, ikke en hel serie, men kan godt være led i en sådan. Du skal indsende et link til det journalistiske produkt samt et kort resume af historien. Læs mere her: https://www.ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-digital-media/

TV/Video
Konkurrence for tv/videoproduktioner som er lagt på internettet og/eller sendt som tv-udsendelse. Bidraget skal være en enkelt produktion, ikke en hel serie, men kan være led i en sådan. Du skal indsende et link til videoen samt et kort skriftligt resume af historien. Hvis videoen er længere end 10 minutter, skal du desuden udpege et uddrag af 4 – 10 minutters varighed som dommerne vil bedømme ud fra. Læs mere her: http://ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-broadcast-video/

Lyd
For radio-/podcastproduktioner som er lagt på internettet og/eller sendt som radioudsendelse. Bidraget skal være en enkelt produktion, ikke en hel serie, men kan dog godt være led i en sådan. Hvis produktionen ikke fylder mere end 8 MB, kan du sende den ind som mp3-fil. Hvis den fylder mere end 8 MB, skal du sende et link til et website hvor den ligger. Du skal også indsende et kort skriftligt resume af historien samt udpege et uddrag af 4 – 10 minutters varighed som dommerne vil bedømme ud fra. Læs mere her: http://ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-broadcast-audio/ 

Fotokonkurrencen
Alle medlemmer kan deltage i IFAJ’s fotokonkurrence – IFAJ Star Prize for Photography. I fotokonkurrencen er der ingen dansk bedømmelse, og alle bidrag skal sendes direkte til IFAJ. Deadline er 19. februar 2021. Man kan vinde op til 500 Euro.
Læs mere her: https://www.ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-photography/

Har du spørgsmål til ovenstående, så skriv til claus@chfoto.dk  eller ring 23 99 73 08

Venlig hilsen
Bestyrelsen for Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search