skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Deltag i årets konkurrencer

Deltag I årets Konkurrencer

Nu er tiden kommet hvor du kan finde dit bedste arbejde fra sidste år frem og sende det ind til årets konkurrencer.
I Danmark har vi nationale konkurrencer i fem kategorier, svarende til IFAJ’s opdeling:

 • Artikler
 • Radio-/podcast
 • Video/TV
 • Digitale medieproduktioner
 • Journalistiske produkter om ny teknologi, på tværs af medietyper

Fotokonkurrence
Alle medlemmer kan deltage i IFAJ’s fotokonkurrence – IFAJ Star Prize for Photography.
I fotokonkurrencen er der ingen dansk bedømmelse, og alle bidrag skal sendes direkte til IFAJ. Deadline er 23. februar 2019. Man kan vinde op til 750 Euro.
Læs mere her: http://ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-photography/

Krav til bidrag
For bidrag til de fem danske konkurrencer gælder at der skal være tale om journalistik om landbrug og/eller fødevarer som er offentliggjort i 2018. Både bidrag produceret af en enkelt journalist og af flere i fællesskab kan deltage, blot journalisten/journalisterne er medlem(mer) af DFLJ. Hvert bidrag kan kun deltage i én kategori. Deadline for indsendelse til de danske konkurrencer er 8. februar. Se mere længere nede.

Vind rejse til IFAJ-kongressen i Minnesota, USA
En jury udpeget af bestyrelsen vælger en dansk vinder i hver af de fem kategorier, og blandt dem kåres en overordnet vinder. Takket være en generøs donation fra Foreningen PlanDanmark vil den overordnede vinder få betalt rejse og deltagelse i IFAJ’s kongres i Minnesota, USA, 27-31. juli 2019.
Desuden vil de vindende bidrag i alle kategorier blive sendt videre til IFAJ’s internationale konkurrencer. IFAJ sørger for at de bliver oversat til engelsk inden bedømmelsen.

Hvad det kræver at vinde
Juryen vil bedømme de indsendte bidrag ud fra de kriterier som IFAJ anvender i de internationale konkurrencer. Reglerne er nærmere beskrevet på http://ifaj.org/contests-and-awards/
Ved udvælgelsen af den overordnede danske vinder bruges disse kriterier:

 • Den fortællemæssige stil. Det vil sige hvor levende, engagerende og relevant produktet virker på læseren/lytteren/seeren.
 • I hvor høj grad produktet lever op til normerne for sober journalistik i forhold til fairness, tilstræbt objektivitet, flerhed af kilder og kritisk tilgang til kilder.
  Inden for hvert af disse to kriterier bedømmes kategori-vinderne på en skala fra 1 til 5. Vinderen er det bidrag der samlet set får den højeste score.
  I tilfælde af at to bidrag står lige i samlet score, er vinderen det bidrag som har den bredeste interesse i landbrugskredse.

Artikelkonkurrencen
De deltagende artikler kan både være fra trykte og online-medier. Layout og illustrerende fotos indgår ikke i bedømmelsen. Du kan ikke indsende flere artikler fra en serie, men du kan vælge én artikel fra serien ud og sende den ind. Artiklen må godt bestå af flere enheder/delhistorier, men de skal være offentliggjort samtidig.
Læs mere her: http://ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-print/

Digitale medieproduktioner
Bidrag til denne konkurrence skal være tilgængelige på nettet og skal kombinere mindst tre af disse fire virkemidler: Tekst, faste billeder, lyd og video.
Bidraget skal være en enkelt produktion, ikke en hel serie, men kan godt være led i en sådan.
I modsætning til artikel-, tv- og lydkonkurrencerne står det ethvert medlem frit for selv at indsende et multimedie-bidrag til den internationale konkurrence frem til 23. februar – læs mere her: http://ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-digital-media/
Men kun ved at sende ind til den danske konkurrence får du mulighed for at vinde gratis deltagelse i IFAJ’s kongres.

TV/Video
Konkurrence for tv/videoproduktioner som er lagt på internettet og/eller sendt som tv-udsendelse. Bidraget skal være en enkelt produktion, ikke en hel serie, men kan være led i en sådan.
Læs mere her: http://ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-broadcast-video/

Lyd
For radio-/podcastproduktioner som er lagt på internettet og/eller sendt som radioudsendelse. Bidraget skal være en enkelt produktion, ikke en hel serie, men kan dog godt være led i en sådan.
Læs mere her: http://ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-broadcast-audio/

Ny teknologi
I denne kategori er det ligegyldigt om historien bliver fortalt gennem tekst, video, fotos, lyd eller en kombination. Læs mere her: http://ifaj.org/ifaj-caterpillar-agtech-reporting-award/
Ligesom i kategorien Digitale medieproduktioner står det ethvert medlem frit for selv at indsende et bidrag til den internationale Ny teknologi konkurrence, kaldet The IFAJ/Caterpillar AgTech Reporting Award.
Men kun ved at sende ind til den danske konkurrence får du mulighed for at vinde gratis deltagelse i IFAJ’s kongres.

Har du spørgsmål til ovenstående, så skriv til ph@perhenrik.dk, eller ring 30 33 39 48.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top
×Close search
Search