skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Årets vinder udpeget

Årets Vinder Udpeget
Frederik Thalbitzer vil på generalforsamlingen 18. maj blive hædret for at have skrevet den bedste danske landbrugsartikel i 2016.

Tæt opløb i konkurrencen om årets bedste artikel

Af Niels Damsgaard Hansen

Vi modtog i år 12 meget fine, men også meget forskellige bidrag til IFAJ Star Prize artikelkonkurrencen, og dommerkomiteen skulle finde en vinder.

Komitéen bestod af Dorte Stenbæk Bro (vinder i 2016), Gudrun Andreasen og undertegnede. Vi bedømte hver især og helt uafhængigt af hinanden ud fra kriterierne stil (25%), indhold (50%) og objektivitet/balance (25%) med point fra 0 (ringest) til 10 (bedst).

Niels koordinerede og sørgede for at afgive sin  bedømmelse, inden han modtog fra de andre. Det var dermed meget spændende, og resultatet var mere end snævert i toppen af feltet.

Tre kandidater til vinderpladsen
Det viste sig nemlig, at vinderen, Frederik Thalbitzer – foreningens næstformand – som den eneste opnåede 7,67 point. Derefter kom to, som begge opnåede 7,58 point – altså en forskel på blot 0,09 point.

Resten fordelte sig nedefter, idet det dog bør bemærkes, at ingen kom under 5,25. Så spredningen var ikke stor, hvilket nok især kan tilskrives kvaliteten af de indsendte artikler mere, end dommernes skræk for at sprede karaktererne.

Læs her vinderartiklen Specialproduktion er guldet i dansk landbrug.

Sendt videre til international konkurrence
Frederik Thalbitzers artikel er oversat og sendt til IFAJ før 1. februar, som var den oprindelige deadline. Vi kan så håbe på, at den lander på toppen i det internationale felt.

Under alle omstændigheder vandt han en deltagelse i IFAJ-kongressen 2017 i Sydafrika i starten af april. Så det er forholdsvis snart og årsagen til, at vi ikke kan vente med offentliggørelse i forbindelse med vores generalforsamling, hvilket ellers er tradition.

To bidrag til FAO-konkurrencen
Med hensyn til FAO-konkurrencen var interessen ikke så stor – desværre. To bidrag – vinderen og nummer to – er begge afsendt til IFAJ. Men hvem, der blev vinder i Danmark, vender vi først tilbage til i forbindelse med vores generalforsamling torsdag 18. maj i Københavns-området.

Venlig hilsen

Niels Damsgaard Hansen

This Post Has One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search