skip to Main Content
Danske Fødevare og Landbrugsjournalister

Fra åbent møde om Gambia-projektet

Fra åbent Møde Om Gambia-projektet
Kursisten som har produceret det bedste landbrugsprogram bliver lykønsket af de øvrige deltagere. Vinderen er journalist på den Banjul baserede Westcoast radio. Han var også deltager på vores første kursus i 2012.
Post Series: Gambia
Referat af åbent møde i DLFJ 28. september 2017
Af Lotte Haubroe, medlem
22 gambiske journalister har fået diplom for at deltage i et træningsprogram, der lærte dem om bedre radioformidling, opsøge kilder, pressefrihed, etik. Oprindeligt var målet, at journalister på radiostationer rundt om i landet skulle blive bedre til at formidle fagligt stof til de gambiske bønder. Den – rimeligt begrænsede – målsætning var styret af, at landet blev regeret af et militærdiktatur, men da diktatoren blev afsat, blev mulighederne for undervisning i journalistik større.
De 22 diplommodtagere har deltaget i en eller flere af de månedlige kurser, som DFLJ gruppen har stået for gennem halvandet år.
Vi var lidt flere end en halv snes deltagere på mødet på LandbrugsAvisen 28. september – projektmagerne, Mellemfolkeligt Samvirkes formand Helle Munk Ravnborg, den mangeårige bistandsarbejder Niels Lauritsen og nogle medlemmer.
Hele raden rundt var der  ros til projektmagerne – Finn, Frederik og Per Henrik ! Det lyder helt fantastisk, hvad I har fået ud af sølle 500.000 kroner! Eneste kritik herfra skal være, at der ikke – så vidt jeg ved – er ret mange, som kender til det.
For eksempel:
– at samarbejdspartnerne var kompetente, gode til at vende hver en øre og få meget ud af pengene
– den gensidige respekt på tværs af kultur og religion mv
– at den gambiske journalistorganisation NAC nu bliver inviteret med i FN-udvalg i landet
– at en række journalister har fået videreuddannelse
–  den lille bonusoplysning om at en væsentlig grund til at diktatoren blev styrtet, formentlig var, at han ville indføre sharialovgivning i landet.
 osv, osv
Gid, I lige kunne hive jer selv op ved håret og lige komme med et par beretninger til et bredere publikum!
Tak for en dejlig og livsbekræftende eftermiddag!
Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search